- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Żywność długoterminowa
- Żywność liofilizowana
- Żywność liofilizowana Summit To Eat - Makaron z serem 118 g
Żywność liofilizowana Summit To Eat - Makaron z serem 118 g
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Makaron z sosem z trzech rodzajów sera (Red Leicester, Cheddar, Mozzarella) to pełnowartościowy wegetariański obiad, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Do przygotowania potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat. Posiłek zapakowany jest próżniowo w wodoodporną torbę wykonaną ze zgrzewanej folii.
Skład: makaron pszenny (34%), sos serowy (66%)(pełne mleko, śmietanka, cebula, ser Red Leicester, ser Cheddar, ser Mozzarella), olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- energia 511 kcal (2134 kJ),
- tłuszcze 29 g (nasycone 14 g),
- węglowodany 39 g (cukier 5,6 g),
- białko 21 g,
- sól 2 g,
- błonnik 3,5 g.
Dane techniczne
Waga: 118 g
Wartość energetyczna w 148 g: 603 kcal (2518 kJ)
Producent: Summit To Eat, Wielka Brytania
EAN | 5060138531284 |
---|---|
Producent | Summit To Eat |
Data ważności | 2029-10-01 |
EAN |