Żywność konserwowa Ed Red - Fasolka po bretońsku 400 g, Klopsiki w sosie pieczeniowym 400 g
Zestaw dwóch konserw rzemieślniczych wyprodukowanych w Polsce. Pożywne dania jednogarnkowe złożone z fasoli w sosie pomidorowym z kiełbasą, boczkiem, warzywami i przyprawami, a także wieprzowych klopsików w sosie pieczeniowym. Konserwy marki Ed Red oferują dania restauracyjne, przygotowane wyłącznie z najwyższej jakości naturalnych składników przez profesjonalnych kucharzy. Idealnie sprawdzają się jako źródło energii podczas długich wypraw górskich lub biwaków.
Skład produktów
Fasolka po bretońsku:
fasola biała 35%, woda, kiełbasa (mięso wieprzowe, skórki wieprzowe, woda, sól peklująca, skrobia ziemniaczana, błonnik pszenny*, przyprawy), cebula, koncentrat pomidorowy, boczek wędzony, skrobia kukurydziana, mąka pszenna*, marchew, pietruszka, seler*, por, cebula, czosnek, pietruszka nać, cukier, sól, aromaty, przyprawy, olej rzepakowy, ekstrakt z papryki.
Klopsiki w sosie pieczeniowym:
woda, mięso wieprzowe 31%, cebula, białko sojowe*, bulion wołowy (mięso wołowe, sól, ocet spirytusowy, maltodekstryna, cukier, gorczyca*, przyprawy, aromaty, ekstrakt słodowy jęczmienny*), przyprawy, warzywa suszone (marchew, pietruszka, seler*, por, cebula, czosnek), mąka pszenna*, skrobia kukurydziana modyfikowana, sól, śmietana (mleko*).
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Fasolka po bretońsku:
- wartość energetyczna na 100 g produktu: 381 kj / 91 kcal
- tłuszcz: 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
- węglowodany: 11 g, w tym cukry: 1,3 g
- białko: 4,3 g
- sól: 0,8 g
Klopsiki w sosie pieczeniowym:
- wartość energetyczna na 100 g produktu: 561 kJ / 134 kcal
- tłuszcz: 9,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
- węglowodany: 8,2 g, w tym cukry: 0,7 g
- białko: 7,3 g
- sól: 0,9 g
Dane techniczne
Waga netto: 400/400 g
Producent: Ed Red, Polska
| Typ żywności | Zestaw konserw |
|---|---|
| Ilość porcji w opakowaniu | 2 |
| EAN | 5904083584332+5904083584356 |
| Producent | Ed Red |
| EAN |