Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 2 - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Książka będąca narzędziem przetrwania. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura - piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Książka zawiera:
- przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych, leśnych, bagiennych,
- prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie),
- techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki,
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR udostępnione dzięki uprzejmości serwisu lesne-rzemioslo.pl,
- sól, linijkę calową i centymetrową.
Książka w polskiej wersji językowej.
Dane techniczne
Autorzy: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Okładka: miękka
Wymiary: 115 x 190 mm
Ilość stron: 160
Wydawnictwo: Pascal
EAN | 9788381030915 |
---|---|
Producent | Pascal |
EAN |