Nóż kuchenny Samura Harakiri Nakiri
Nóż Harakiri Nakiri wykonany został ze stali AUS-8. Jednymi z cech charakterystycznych tej stali są wysoka zawartość chromu i dodatki wanadu. Chrom pozytywnie wpływa na antykorozyjne właściwości stali a wanad nadaje dobrej odporność na ścieranie. Dzięki temu nóż firmy Samura świetnie sprawdza się w kuchni.
Nóż typu Nakiri doskonale sprawdzi się w siekaniu i szatkowaniu warzyw. Nie powinien być mylony z klasycznym tasakiem służącym do porcjowania mięsa.
Rękojeść została wykonana z tworzywa sztucznego, które zapewnia pewny chwyt dzięki swojemu wyprofilowaniu oraz jest łatwe w utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość noża: 300 mm
Długość ostrza: 170 mm
Stal: AUS-8
Twardość: 58-59 HRC
Rękojeść: tworzywo sztuczne / czarne
Waga: 137 g
Producent: Samura, Łotwa
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 170 mm |
Grubość głowni | mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-8 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Rękojeść umożliwiająca pewny chwyt |
Waga | 137 g |
EAN | 4751029321312 |
Kod producenta | SHR.0043B |
Producent | Samura |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |