- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Żywność długoterminowa
- Żywność liofilizowana
- Żywność liofilizowana Adventure Menu Penne w sosie bolońskim z parmezanem - 400 g
Żywność liofilizowana Adventure Menu Penne w sosie bolońskim z parmezanem - 400 g
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Pełnowartościowy, łatwy w przygotowaniu posiłek liofilizowany. Penne w sosie bolońskim z parmezanem. Posiłek gotowy do spożycia w 10 minut. Miarka wewnątrz opakowania ułatwia odmierzyć odpowiednią ilość wody potrzebną do przygotowania posiłku.
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Składniki: makaron pszenny 40 % (kasza manna, woda), pomidory siekane 17 % (pomidory, sos pomidorowy, kwas cytrynowy), wołowina mielona 9 %, wieprzowina mielona 9 %, cebula, przecier pomidorowy, bulion wołowy, czerwone wino, marchew, seler, pietruszka, olej rzepakowy, parmezan 2 % (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, bazylia, rozmaryn, oregano, sól, pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz - 19 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 g,
- węglowodany - 53 g, w tym cukry - 3,3 g,
- białko - 18 g,
- sól - 0,8 g.
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 461 kcal, kJ/100g - 1944 kJ
Wymiary opakowania: 21 x 18 x 5 mm
Ilość wody potrzebna do przygotowania: 295 ml
Waga: 105 g (400 g po wlaniu wody)
Producent: Adventure Menu, Czechy
EAN | 8595648660102 |
---|---|
Kod producenta | 205 |
Producent | Adventure Menu |
EAN |