Nóż kuchenny Boker Solingen Core Professional - do sera
Nóż kuchenny z serii Core z głownią wykonaną z niemieckiej stali nierdzewnej X50CrMoV15. Odpowiednie hartowanie (58 HRC) zapewnia dobre trzymanie ostrości oraz łatwy proces ponownego ostrzenia. Ząbkowane ostrze zakończone ostrym podwójnym czubkiem idealnie sprawdzi się do krojenia oraz serwowania plastrów sera.
Rękojeść noża wykonana z wytrzymałego polimeru, który nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysokich temperatur.
Dane techniczne
Głownia: stal nierdzewna
Długość głowni: 158 mm
Grubość ostrza: 1,1 - 3,0 mm
Ostrze: ząbkowane
Rękojeść: polimer
Długość całkowita: 280 mm
Waga: 110 g
Producent: Boker, Niemcy
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 158 mm |
Grubość głowni | 3 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Ząbkowane |
Gatunek stali | X50CrMoV15 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne |
Klips do noszenia | b/d |
Kabura w komplecie | b/d |
Informacje dodatkowe | Odpowiednie hartowanie zapewnia dobre trzymanie ostrości |
Waga | 110 g |
EAN | 4045011190032 |
Kod producenta | 130875 |
Producent | Boker |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |