Zamów do 23:00 z dostawą na sobotę

Waluta

Smoker elektryczny Borniak Timer Inox BBQ v 1.4 - 70 l

Wysyłka: Natychmiast Dostawa: 0,00 zł
5549,00 zł
1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9+
Kup i zbierz 554 punkty = 277,00 zł zniżki na następne zakupy.
Bezterminowe zwroty dla klubowiczów KSK
Kup na raty - sprawdź szczegóły!
  • opis
  • dane techniczne
  • Opinie
5549,00 zł

Prosty w obsłudze, pojemny smoker dla miłośników amerykańskiego barbecue. Pochodząca ze Stanów Zjednoczonych technika BBQ polega na jednoczesnym pieczeniu i wędzeniu potrawy w stosunkowo niskiej temperaturze przez długi czas. Potrawy przygotowane w taki sposób mają niepowtarzalny smak i aromat. Komora wędzarnicza została zaprojektowana w taki sposób, aby swobodnie rozmieścić wybrane produkty. Całkowita jej pojemność to aż 70 litrów, co umożliwia wędzenie aż do 10 kg mięsa na 6 poziomach.

Mięso BBQ

Smoker został wyposażony w sterownik Borniak Timer, który zapewnia szybką i łatwą obsługę urządzenia. Zamontowany z lewej strony panel z wyświetlaczem umożliwia kontrolę temperatury podczas procesu wędzarniczego oraz informuje o o czasie pracy. Dodatkowo sterownik umożliwia ustawienie czasu poszczególnych funkcji, tj. grzania, generowania dymu oraz osuszania.

Sterownik Borniak Timer

Głównym elementem odpowiadającym za wytwarzanie dymu jest generator o mocy 1115 W. Umożliwia to uzyskanie maksymalnej temperatury do 150 stopni C. Obsługa urządzenia jest w pełni automatyczna. Po włączeniu generator rozpocznie pracę i będzie sam kontrolował równomierny rozkład temperatury wewnątrz.

Generator dymu

Dym uzyskiwany jest w wyniku spalania zrębków wędzarniczych, które tlą się i wydobywają aromatyczny dym. Po jednym zasypaniu smoker może wytwarzać dym przez 8 godzin bez konieczności ponownego napełniania. Kominek z szybrem pozwala na regulację i dostosowanie gęstości dymu do wędzonych produktów.

Kominek z szybrem

Misa ociekowa umieszczona pod rusztami zapobiega skapywaniu tłuszczów i soków na elementy grzejne. Wewnątrz wędzarni znajdują się dwie miski na zbierający się tłuszcz i wodę. Wszystkie te elementy bez trudu można wyjąć i umyć, co pozwola na zachowanie higienicznych warunków wędzenia. Dodatkowo urządzenie wyposażone jest w skraplacz, który zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z komina osadem.

Dwie miski na tłuszcz i wodę

Zewnętrzna powłoka smokera wykonana została ze szlifowanej stali 1.4016. Wnętrze komory wytworzono z atestowanej do kontaktu z żywnością blachy nierdzewnej. Specjalna technika izolacji ścian wraz z silikonowymi uszczelkami zapobiegają utracie ciepła. Klasa szczelności komory wędzarniczej jest zgodna ze standardem IP20

Mięso wędzone

Komfort użytkowania smokera zwiększają drzwi wyposażone w mocne zawiasy, silikonowe uszczelnienie i magnetyczne zamknięcie. Nóżki z regulacją oraz antypoślizgową gumą, pozwalają na stabilne ustawienie wędzarni na podłożu.

Regulowane nóżki

W zestawie znajdują się:
- szafa wędzarnicza,
- panel sterowania,
- generator dymu,
- 5 x zrębki 2 l,
- 3 x kije wędzarnicze,
- miska ociekowa,
- 2 x miska na wodę,
- kominek z szyberem,
- ociekacz,
- ruszt,
- 5 x haki podwójne,
- 5 x haki S,
- 2 x kabel zasilający,
- kabel zasilający do generatora dymu.
- misa BBQ.

Uwaga! Wędzenie na zimno jest możliwe po montażu przystawki ZWS-01 (do zakupienia osobno).

Dane techniczne
Napięcie znamionowe: 230 V
Sterowanie: panel cyfrowy Borniak Timer
Materiał: stal nierdzewna 1.4016
Maksymalna temperatura: 150 st. C.
Moc urządzenia: 1115 W
Ilość poziomów: 6
Maksymalny wsad: 10 kg
Pojemność komory: 70 l (30 x 40 x 59 cm)
Wymiary: 40 x 63 x 100 cm
Waga: 27 kg
Producent: Borniak, Polska

Materiały dodatkowe

Informacja o producencie i bezpieczeństwo

DAWID SZURLEJ ZUT BORNIAK
Al. Niepodległości 41
78-449 Borne Sulinowo
Polska
info@borniak.pl