Wędzarnia elektryczna Borniak Simple UWD v1.4 - 70 l
Prosta w obsłudze wędzarnia o pojemności 70 litrów z elektronicznym panelem sterowania i możliwością wędzenia żywności zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przestronna komora wędzarnicza umożliwia wędzenie aż do 10 kg mięsa na 6 poziomach.
W wędzarni zastosowano grzałkę z radiatorem, dzięki któremu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna. Sterownik Borniak Simple pozwala na szybką i łatwą obsługę urządzenia. Umożliwia on precyzyjne ustawienie temperatury wędzenia z dokładnością do jednego stopnia. Zamontowany z lewej strony wyświetlacz ułatwia kontrolę temperatury podczas procesu wędzarniczego.
Głównym elementem odpowiadającym za wytwarzanie dymu jest generator o mocy 615 W. Umożliwia to uzyskanie maksymalnej temperatury do 120 st. C. Obsługa urządzenia jest w pełni automatyczna. Po włączeniu generator rozpocznie pracę i będzie sam kontrolował równomierny rozkład temperatury wewnątrz.
Dym uzyskiwany jest w wyniku spalania zrębków wędzarniczych, które tlą się i wydobywają aromatyczny dym. Po jednym zasypaniu wędzarnia może wytwarzać dym przez 8 godzin bez konieczności ponownego napełniania. Kominek z szybrem pozwala na regulację i dostosowanie gęstości dymu do wędzonych produktów.
Misa ociekowa umieszczona pod rusztami zapobiega skapywaniu tłuszczów i soków na elementy grzejne. Wewnątrz wędzarni znajdują się dwie miski na zbierający się tłuszcz i wodę. Wszystkie te elementy bez trudu można wyjąć i umyć, co pozwola na zachowanie higienicznych warunków wędzenia. Dodatkowo urządzenie wyposażone jest w skraplacz, który zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z komina osadem.
Zewnętrzna powłoka wędzarni wykonana została z wytrzymałej blachy Alu-Cynk. Wnętrze komory wytworzono z atestowanej do kontaktu z żywnością blachy nierdzewnej. Specjalna technika izolacji ścian wraz z silikonowymi uszczelkami zapobiegają utracie ciepła. Klasa szczelności komory wędzarniczej jest zgodna ze standardem IP20.
W zestawie znajdują się:
- szafa (komora),
- panel sterowania,
- generator dymu,
- 5 x zrębki 2 l,
- 3 x kije wędzarnicze,
- miska ociekowa,
- 2 x miska na wodę,
- kominek z szybrem,
- skraplacz,
- ruszt,
- 5 x haki podwójne,
- 5 x haki S,
- 2 x kabel zasilający,
- kabel zasilający do generatora dymu.
Uwaga! Wędzenie na zimno jest możliwe po montażu przystawki ZW-01 (do zakupienia osobno).
Dane techniczne
Napięcie znamionowe: 230 V
Sterowanie: panel cyfrowy Simple
Materiał: blacha Alu-cynk
Maksymalna temperatura: 120 st. C.
Moc urządzenia: 615 W
Ilość poziomów: 6
Maksymalny wsad: 10 kg
Pojemność komory: 70 l (30 x 40 x 59 cm)
Wymiary: 40 x 63 x 100 cm
Waga: 25 kg
Producent: Borniak, Polska
Moc | 615 W |
---|---|
Zasilanie wędzarki | Elektryczne |
Elektroniczny regulator temperatury | Tak |
Liczba poziomów | 6 |
Pojemność zasobnika na zrębki wędzarnicze | 2 l |
Pojemność komory wędzarniczej | 70 l |
Maksymalny wsad | 10 kg |
Temperatura maksymalna | 120 st. C |
Timer | Nie |
Tryb BBQ | Nie |
Wymiary | 40 x 63 x 100 cm |
Waga | 25 kg |
Cechy dodatkowe | Możliwość wędzenia na ciepło i na zimno, regulacja gęstości dymu, magnetyczne zamknięcie drzwi. |
EAN | 5902114271503 |
Kod producenta | HW/UWD-70V1.4 |
Producent | Borniak |
EAN |