Żywność konserwowana Ed Red - Indyk w sosie żurawinowym 280 g
Rzemieślnicza konserwa pochodząca z polskiej produkcji, zawierająca delikatne mięso z indyka w aromatycznym sosie żurawinowym. Propozycja od marki Ed Red to danie o restauracyjnym charakterze, przygotowane przez doświadczonych kucharzy z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości. Idealna do długotrwałego przechowywania bez utraty wartości odżywczych i walorów smakowych. Gotowa do spożycia zarówno na zimno, prosto z opakowania, jak i po podgrzaniu.
Hermetyczne zamknięcie i długotrwała świeżość
Produkt poddano naturalnemu procesowi sterylizacji, który dzięki odpowiedniej obróbce cieplnej eliminuje drobnoustroje odpowiedzialne za psucie się żywności. Hermetyczne zamknięcie puszki pozwala na bezpieczne przechowywanie konserwy przez długi czas, bez utraty jej jakości.
Skład
Udziec z indyka 51,5%, śmietana* (śmietanka*, stabilizator-karagen), owoce żurawiny w żelu (żurawina 45%, cukier, woda, substanacja żelująca-pektyna, sok z czarnej marchwii, aromat) sok pomarańczowy, cebula, musztarda (woda, gorczyca* ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), miód, sos sojowy (woda, sojowa*, pszenica*, sól), ocet balsamiczny (ocet winny, skoncentrowany moszcz gronowy), koncentrat tamaryndowca, czosnek, tymianek, pieprz czarny, sól.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 790 kJ/189 kcal
- Tłuszcz: 10,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g
- Węglowodany: 1,7 g, w tym cukry 0,90 g
- Białko: 21,4 g
- Sól: 0,85 g
| Wartość jednostkowa | 280 g |
|---|---|
| Typ żywności | Konserwa |
| Wartość energetyczna (kJ) | 790 kJ/100 g |
| Wartość energetyczna (kcal) | 189 kcal/100 g |
| Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
| Białko | 21,4 g/100 g |
| Tłuszcze | 10,7 g/100 g |
| Węglowodany | 1,7 g/100 g |
| Cukry | 0,9 g/100 g |
| Sól | 0,85 g/100 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5 g/100 g |
| Rodzaj dania | Mięsne |
| EAN | 5907339298304 |
| Producent | Ed Red |
| Data ważności | 2027-08-01 |
| EAN |