Nóż kuchenny Santoku Fissman Bergen Kulle 13 cm
Mały nóż do siekania Santoku z serii Bergen wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni. Jest to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do siekania warzyw, cienkiego krojenia oraz porcjowania mięsa i ryb. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 3Cr13 zahartowanej do twardości 57 HRC, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję. Wgłębienia widoczne na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia.
Ergonomiczna, stalowa rękojeść zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania, minimalizując zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 130 mm
Stal: 3Cr13
Rękojeść: stal
Długość całkowita: 260 mm
Waga: 100 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 130 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 3Cr13 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Stal |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Wgłębienia umieszczone na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia |
Waga | 100 g |
EAN | 4895221524406 |
Kod producenta | 03FM12440 |
Producent | Fissman |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |