Nóż kuchenny Oremake Sheepdog Paring 3.5"
Wytrzymały nóż kuchenny o konstrukcji Full-Tang (trzpień klingi przechodzi przez całą rękojeść) przeznaczony do obierania, krojenia oraz szatkowania małych warzyw i owoców. Nóż znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze skuto z 45 warstw stali opartych na rdzeniu z AUS-10, dzięki czemu uzyskano charakterystyczny wzór stali damasceńskiej. Sprawia to również, że klinga jest bardzo wytrzymała i odporna na korozję.
Głownia przechodzi płynnie w ergonomicznie wyprofilowaną rękojeść wykonaną z laminatu szklano-epoksydowego G10 o antypoślizgowej fakturze, która zapewnia pewny i stabilny chwyt nawet wtedy, gdy dłonie są mokre lub pokryte tłuszczem. Na uwagę zasługuje również estetyczne wykończenie rękojeści w postaci trzech mosiężnych pasków po obu stronach okładzin.
Wyważona konstrukcja gwarantuje stabilność podczas użytkowania. Nóż ma doskonałe właściwości tnące, a stal długo trzyma ostrość i łatwo się ostrzy.
W zestawie z nożem znajdują się: pochwa, ściereczka oraz instrukcja obsługi, całość spakowana w pudełko.
Dane techniczne
Długość głowni: 89,5 mm (3,5")
Długość całkowita: 194,4 mm
Grubość ostrza: 1,6 mm
Szerokość ostrza: 28 mm
Ostrze: gładkie
Rękojeść: laminat G10
Waga: 110,9 g
Producent: Olight, PRC
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 89,5 mm |
Grubość głowni | 1,6 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 45 warstwowa stal damasceńska na rdzeniu z AUS-10 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Średnia |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Laminat G10 |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Rdzeń AUS-10 charakteryzuje się twardością 60±2 HRC. |
Waga | 110,9 g |
EAN | 6974931440133 |
Kod producenta | SHEEPDOG 3.5-INCH PARING KNIFE |
Producent | Olight |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |