Nóż kuchenny wzorowany na japońskich nożach szefa kuchni - santoku. Rękojeść noża wykonana z włókna Fibrox. Jest ono delikatnie ziarniste, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysokich temperatur.
Nóż posiada doskonałe właściwości tnące, a stal użyta przez Victorinox długo trzyma ostrość i łatwo się ostrzy.
Dane techniczne
Głownia: stal nierdzewna
Długość głowni: 17 cm
Ostrze: gładkie
Rękojeść: fibrox
Producent: Victorinox, Szwajcaria
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 170 mm |
Grubość głowni | mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | nierdzewna |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | długo trzyma ostrość |
Waga | g |
EAN | 7611160019820 |
Kod producenta | 6.8503.17B |
Producent | Victorinox |
EAN |