Nóż kuchenny Fissman Tirol 20 cm
Solidny nóż kuchenny łączący precyzję z nowoczesną technologią. Głownię wykonano z wytrzymałej stali X50CrMoV15 zahartowanej do twardości 55 HRC. Zastosowany surowiec charakteryzuje się świetną odpornością na korozję oraz bardzo dobrą twardością, co umożliwia skuteczne krojenie, siekanie i filetowanie dowolnych produktów.
Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść zapewnia pewny chwyt w każdych warunkach. Została wykonana z wysokiej jakości kompozytu Pakkawood, który stanowi połączenie drewna oraz żywicy syntetycznej. Materiał ten jest trwały i wykazuje wysoki poziom odporności na uszkodzenia mechaniczne.
Płaski wspornik w połączeniu z wyważoną konstrukcją i niską wagą noża umożliwiają optymalną kontrolę nad cięciem, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdzi się on zarówno w użytku profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Dane techniczne
Kolor: Black
Długość głowni: 200 mm
Stal: X50CrMoV15
Rękojeść: Pakkawood
Długość całkowita: 340 mm
Waga: 261 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 200 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | X50CrMoV15 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Drewno |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść zapewnia pewny chwyt w każdych warunkach |
Waga | 261 g |
EAN | 4895204127532 |
Kod producenta | 03FM2753 |
Producent | Fissman |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |