lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Mały nóż do siekania Santoku z serii Fujiwara wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do siekania warzyw, cienkiego krojenia oraz porcjowania mięsa i ryb. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali AUS-6 zahartowanej do twardości 57 HRC, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję. Wgłębienia widoczne na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia.
Ergonomiczna rękojeść wykonana z trwałego tworzywa ABS imitującego drewno zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania. Niska waga minimalizuje zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 130 mm
Stal: AUS-6
Rękojeść: ABS
Długość całkowita: 230 mm
Waga: 96 g
Producent: Fissman, Dania
| Typ noża | Z głownią stałą |
|---|---|
| Styl | Kuchenny |
| Długość głowni | 130 mm |
| Profil głowni | Inne |
| Rodzaj ostrza | Gładkie |
| Odporność na stępienie | Średnia |
| Odporność na korozję | Bardzo dobra |
| Typ blokady | Ostrze stałe |
| Długość całkowita | 230 mm |
| Stal ostrza | AUS-6 |
| Sposób otwierania | Ostrze stałe |
| Materiał rękojeści | ABS |
| Klips do noszenia | Nie |
| Kabura w komplecie | Nie |
| Waga | 96 g |
| EAN | 4895204128188 |
| Kod producenta | 03FM2818 |
| Producent | Fissman |
| EAN |