- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Kuchnia turystyczna
-
Noże kuchenne
-
Noże kuchenne według producentów
- Noże kuchenne Fissman
- Nóż kuchenny Santoku Fissman Fujiwara Kulle 13 cm
Nóż kuchenny Santoku Fissman Fujiwara Kulle 13 cm
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Mały nóż do siekania Santoku z serii Fujiwara wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do siekania warzyw, cienkiego krojenia oraz porcjowania mięsa i ryb. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali AUS-6 zahartowanej do twardości 57 HRC, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję. Wgłębienia widoczne na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia.
Ergonomiczna rękojeść wykonana z trwałego tworzywa ABS imitującego drewno zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania. Niska waga minimalizuje zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 130 mm
Stal: AUS-6
Rękojeść: ABS
Długość całkowita: 230 mm
Waga: 96 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 130 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-6 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | ABS |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Wgłębienia umieszczone na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia |
Waga | 96 g |
EAN | 4895204128188 |
Kod producenta | 03FM2818 |
Producent | Fissman |
EAN |