- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Żywność długoterminowa
- Żywność liofilizowana
- Żywność liofilizowana LYOFOOD Eko Mung Dal 48 g
Żywność liofilizowana LYOFOOD Eko Mung Dal 48 g
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Żywność liofilizowana LYOFOOD Eko Mung Dal 48 g
Mung Dal to potrawa przygotowana na bazie fasoli mung, gotowanej z dodatkiem aromatycznych przypraw, takich jak kurkuma i kolendra, co nadaje jej wyrazisty, pikantny smak.
Proces liofilizacji
Liofilizacja to metoda próżniowego odwadniania żywności w ekstremalnie niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki tej zaawansowanej technologii, żywność liofilizowana zachowuje pełne wartości odżywcze i kaloryczne, spełniając surowe wymagania osób uprawiających sporty ekstremalne, takie jak wspinaczka, turystyka wysokogórska, żeglarstwo czy turystyka kwalifikowana, zarówno w sezonie letnim, jak i zimowym. Jest wykorzystywana przez polarników, podróżników i sportowców wyczynowych podczas różnego rodzaju wypraw i obozów.
Skład produktu
- pulpa pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy) 65 %
- fasola mung 27 %
- olej kokosowy
- liście kolendry 2,1 %
- czosnek
- sól
- cukier jaggery
- kumin
- kurkuma
- liście curry
- papryczka chili zielona
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- tłuszcz - 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,8 g
- węglowodany - 52 g, w tym cukry - 3,7 g
- błonnik - 11 g
- białko - 23 g
- sól - 3,3 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 376 kcal, kJ/100g - 1586 kJ
Waga netto: 48 g
Producent: LYOFOOD, Polska
EAN | 5902768107869 |
---|---|
Kod producenta | KB-D32W-1H7 |
Producent | LYOFOOD |
Data ważności | 2026-07-01 |
EAN |