- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Kuchnia turystyczna
-
Noże kuchenne
- Noże kuchenne do mięsa
- Nóż Mora Hunting Skinning Stainless - Burnt Orange
Nóż Mora Hunting Skinning Stainless - Burnt Orange
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Lekki i poręczny nóż z serii Hunting, przeznaczony do obróbki mięsa.
Głownia noża została wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej Sandvik 12C27 o grubości 2,4 mm zahartowanej do twardości 56-58,5 HRC. Szerokie ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim zapewniając optymalną wytrzymałość i geometrię krawędzi tnącej. Dzięki swojej grubości ostrze jest sztywne, a jego zakrzywiona krawędź z wydatnym brzuścem poprawia właściwości tnące. Użycie stali nierdzewnej eliminuje ryzyko wystąpienia korozji i umożliwia operowanie nożem w wilgotnym środowisku.
Rękojeść wykonana z polimeru w kolorze Burnt Orange, została wyposażona w antypoślizgową powierzchnię, oraz niewielki jelec, który chroni przed zsunięciem się dłoni na ostrze podczas pracy. Jaskrawy kolor rękojeści ułatwia znalezienie noża w warunkach ograniczonej widoczności.
W komplecie znajduje się praktyczna pochwa wykonana z tworzywa sztucznego o żebrowanej konstrukcji, co znacząco ułatwia utrzymanie jej w czystości.
Dane techniczne
Kolor: Burnt Orange
Długość głowni: 146 mm
Grubość głowni: 2,4 mm
Stal: nierdzewna Sandvik 12C27
Rękojeść: guma TPE
Długość całkowita: 266 mm
Waga: 130 g
Producent: Mora, Szwecja
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Myśliwski |
Długość głowni | 146 mm |
Grubość głowni | 2,4 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | Sandvik 12C27 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Guma |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Tak |
Informacje dodatkowe | Zakrzywione ostrze, przeznaczony do porcjowania mięsa i skórowania |
Waga | 130 g |
EAN | 7391846028253 |
Kod producenta | NZ-HSS-SS-0295 |
Producent | Mora |
EAN |