- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Książki
- Poradniki
- Książka "Domowe wędzenie żywności" - Anderson Warren R.
Książka "Domowe wędzenie żywności" - Anderson Warren R.
- opis
- dane techniczne
- Opinie
- Warto dokupić
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
Książka w polskiej wersji językowej.
Dane techniczne
Autor: Anderson Warren R.
Rok wydania: 2022
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256
Format: 235 x 160 mm
Wydawnictwo: Vesper
EAN | 9788381516136 |
---|---|
Producent | Wydawnictwo RM |
EAN |