NOWOROCZNA WYPRZEDAŻ DO -50%

Zamów dzisiaj, natychmiastowa realizacja

Wzrost modela:

Nóż kuchenny Cold Steel Commercial Series Chef's 10"

Ocena:
94% of 100
Wysyłka: Brak towaru
149,95 zł
Brak w magazynie - sprawdź produkty podobne
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać informację o dostępności produktu.
149,95 zł

Nóż kuchenny Cold Steel Commercial Series Chef's 10"

Nóż przeznaczony do krojenia oraz siekania ma klingę o profilu Drop-Point, wykonaną ze stali nierdzewnej 4116 Cryo Quenched. Ergonomicznie wyprofilowana, czarna rękojeść wykonana jest z tworzywa Zy-Ex i pokryta materiałem Kray-Ex dopuszczonym do kontaktu z żywnością, o antypoślizgowej fakturze.

stal nierdzewna 4116 Cryo Quenched

Klingę wykonano ze stali nierdzewnej 4116 Cryo Quenched, poddanej obróbce kriogenicznej, co zwiększa jej twardość oraz odporność na uderzenia. Stal ma odporność na korozję i jest łatwa do naostrzenia.

Głownia o profilu Drop-Point

Głownia o profilu Drop-Point ma długość 254 mm oraz grubość 2,75 mm. Ostrze wykończono metodą satynowania, która ogranicza refleksy i pozostawia równomierny, liniowy ślad po obróbce.

rękojeść z zy-ex oraz kray-ex

Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść ma sztywny rdzeń z tworzywa Zy-Ex, co zwiększa trwałość, oraz zewnętrzną warstwę z Kray-Ex dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Miękka okładzina z fakturą antypoślizgową poprawia kontrolę chwytu.

najważniejsze cechy

  • profil głowni Drop-Point
  • stal nierdzewna 4116 Cryo Quenched
  • rękojeść z rdzeniem z Zy-Ex, okładzina z Kray-Ex
  • ostrze wykończono metodą satynowania
  • antypoślizgowa faktura
Cold Steel


MILITARY jest oficjalnym dystrybutorem marki Cold Steel.


Cold Steel to uznana amerykańska marka specjalizująca się w produkcji noży, maczet oraz narzędzi taktycznych, działająca od 1980 roku w Irving, Kalifornia. Popularność zdobyła dzięki nowatorskim rozwiązaniom konstrukcyjnym, takim jak rękojeści Kraton® czy charakterystyczne ostrza American Tanto, cenione zarówno przez służby mundurowe, jak i entuzjastów militariów. Firma opracowała także własne gatunki stali, m.in. San Mai III®, wyróżniające się wysoką odpornością na zużycie i wyjątkową trwałością. Cold Steel jest również twórcą opatentowanego systemu blokady Tri-Ad™ Lock, zapewniającego wysoki poziom bezpieczeństwa podczas użytkowania. Marka współpracuje z renomowanymi projektantami noży, takimi jak założyciel Lynn C. Thompson i Andrew Demko, których doświadczenie i zaangażowanie mają bezpośredni wpływ na jakość i niezawodność oferowanych produktów.

Więcej informacji
Typ noża Z głownią stałą
Styl Kuchenny
Długość głowni 254 mm
Grubość głowni 2.75 mm
Profil głowni Drop-point
Rodzaj ostrza Gładkie
Odporność na stępienie Średnia
Odporność na korozję Bardzo dobra
Typ blokady Ostrze stałe
Długość całkowita 387 mm
Stal ostrza 4116
Sposób otwierania Ostrze stałe
Materiał rękojeści Kray-Ex
Klips do noszenia Nie
Kabura w komplecie Nie
Waga 206 g
EAN 705442016540
Kod producenta CS-20VCBZ
Producent Cold Steel
Kray-Ex feature
Kray-Ex
4116 Cryo Quenched feature
4116 Cryo Quenched
Satin feature
Satin
Zy-Ex feature
Zy-Ex

Opinie ze zdjęciami

Podsumowanie opinii

Przygotowane automatycznie na podstawie opinii

Liczba opinii: 3

  1. D...
    100%

    Szukałem raczej krótkiego noża, ale kiedy znalazłem ten model na militaria, ciekawość zwyciężyła i postanowiłem go kupić. Po kilku dniach użytkowania przyznaję, że świetnie się nim pracuje, doskonale nadaje się do siekania warzyw i owoców, z mięsem też radzi sobie znakomicie - czego oczekiwać więcej od noża? Jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę dużego noża do kuchni, to jest to świetna propozycja.

  2. k...
    100%

    Nóż sprawdzi się świetnie jako narzędzie do siekania i rozdrabniania warzyw, ale z powodzeniem można go użyć też do odgławiania ryb, zwłaszcza karpia z bardzo twardym szkieletem. Czytając poprzedni komentarz mam wrażenie, że niektórzy kupują nóż i potem nie wiedzą do czego go użyć... Polecam zarówno sklep, jak i Cold Steel.

  3. A...
    80%

    Bardzo cenię sobie noże kuchenne marki Cold Steel – posiadam już cały zestaw do filetowania. Jednak w przypadku tego modelu mam mieszane odczucia :-( 10-calowe, niezwykle szerokie ostrze – do dziś nie potrafię znaleźć dla niego zastosowania w kuchni. Jest ogromny, przypomina mi małą maczetę.

Brak opinii