Nóż kuchenny Fissman Kendo 20 cm
Nóż kuchenny Kendo to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do porcjowania oraz do precyzyjnego krojenia warzyw, owoców, mięsa oraz innych produktów spożywczych. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 3Cr13 zahartowanej do twardości 57 HRC, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję. Kolekcja Kendo charakteryzuje się unikalnym częściowo czarnym wykończeniem ostrza.
Ergonomiczna rękojeść zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania, minimalizując zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia. Wykonana jest z tworzywa sztucznego imitującego drewno w brązowym kolorze z czarną wstawką. Materiał jest przyjemny w dotyku i zapobiega wyślizgnięciu się noża z ręki.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 200 mm
Grubość głowni: 2,5 mm
Stal: 3Cr13
Rękojeść: tworzywo sztuczne
Długość całkowita: 345 mm
Waga: 213 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 200 mm |
Grubość głowni | 2,5 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 3Cr13 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | W modelu zastosowano unikalne czarne wykończenie ostrza |
Waga | 213 g |
EAN | 4895204127938 |
Kod producenta | 03FM2793 |
Producent | Fissman |
EAN |