Nóż szefa kuchni Fissman Samurai 21 cm
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Nóż do siekania Samurai wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do siekania warzyw, cienkiego krojenia oraz porcjowania mięsa i ryb. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję.
Ergonomiczna rękojeść zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania, minimalizując zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia. Wykonana jest z tworzywa sztucznego imitującego drewno w brązowym kolorze z dwiema złotymi wstawkami. Materiał jest przyjemny w dotyku i zapobiega wyślizgnięciu się noża z ręki.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 210 mm
Grubość głowni: 3 mm
Stal: AUS-8
Rękojeść: tworzywo sztuczne
Długość całkowita: 345 mm
Waga: 390 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 210 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-8 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Drewno |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Wyważona konstrukcja i niska waga noża umożliwiają optymalną kontrolę nad cięciem |
Waga | 390 g |
EAN | 4895204125545 |
Kod producenta | 03FM2554 |
Producent | Fissman |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |