- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Kuchnia turystyczna
-
Noże kuchenne
- Noże kuchenne do steków
- Nóż kuchenny Cold Steel Steak Knife
Nóż kuchenny Cold Steel Steak Knife
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Lekki nóż kuchennym ze stałym ostrzem. Głownie o profilu Drop-Point wyprowadzono szlifem płaskim i poddano obróbce kriogenicznej, która pozwala na uzyskanie wyższej twardości oraz udarności.
Klingę wykonano z niemieckiej stali nierdzewnej 4116, charakteryzujacej się łatwością ostrzenia nawet w warunkach polowych. Sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni, dzięki ząbkowanej krawędzi tnącej, bez trudu przecina włókna mięsa, zapewniając gładkie i estetyczne cięcie steków.
Przed zsunięciem dłoni na ostrze chronią odpowiednio wyprofilowany kształt dolnej części chwytu z wycięciem na palec wskazujący.
Okładziny ergonomicznie wyprofilowanej rękojeści o antypoślizgowej fakturze wykonano z twardego tworzywa Zy-Ex i pokryta przyjaznym dla żywności materiałem Kray-Ex.
Dane techniczne
Długość głowni: 120 mm
Grubość głowni: 1,5 mm
Długość całkowita: 203 mm
Stal: 4116
Rękojeść: Kray-Ex
Masa: 37 g
Producent: Cold Steel, USA
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 120 mm |
Grubość głowni | 1,5 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Ząbkowane |
Gatunek stali | 4116 Stainless Cryo Quenched |
Odporność na stępienie | Zadowalająca |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Kray-Ex |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | 4116 Stainless Cryo Quenched |
Waga | 37 g |
EAN | 705442014553 |
Kod producenta | CS-59KSSZ |
Producent | Cold Steel |
EAN |