Nóż kuchenny Cold Steel Kitchen Classics Chef's knife
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Nóż szefa kuchni do uniwersalnych zastosowań z serii Kitchen Classics z klingą o profilu Drop-Point wykonaną z niemieckiej stali nierdzewnej 4116 Krupp.
Ostrze wyprowadzono szlifem płaskim oraz poddano obróbce kriogenicznej, która pozwala na uzyskanie wyższej twardości oraz udarności. Krawędź tnąca długo zachowuje ostrość oraz jest łatwa w ostrzeniu.
Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść wykonana jest z twardego tworzywa Zy-Ex i pokryta przyjaznym dla żywności materiałem Kray-Ex o antypoślizgowej fakturze.
Dane techniczne
Kolor: Silver
Długość głowni: 142 mm
Grubość głowni: 3 mm
Stal: 4116 Krupp
Rękojeść: Zy-Ex, Kray-Ex
Długość całkowita: 369 mm
Waga: 153 g
Producent: Cold Steel, USA
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 203 mm |
Grubość głowni | 3 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 4116 |
Odporność na stępienie | Zadowalająca |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Kray-Ex |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Przeznaczona do kontaktu z żywnością rękojeść z tworzywa Kray-Ex |
Waga | 153 g |
EAN | 705442014515 |
Kod producenta | CS-59KSCZ |
Producent | Cold Steel |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |