- Strona główna
-
Survival, bushcraft, turystyka
-
Kuchnia turystyczna
-
Noże kuchenne
- Noże kuchenne do filetowania
- Nóż kuchenny Buck 223 Silver Creek Fillet
Nóż kuchenny Buck 223 Silver Creek Fillet
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie o produkcie
- Warto dokupić
Nóż wędkarski Buck Silver Creek do filetowania i krojenia ryb. Ostrze zostało wykonane ze stali nierdzewnej 420J2, charakteryzującej się dużą odpornością na korozję i łatwością ostrzenia. Dla dodatkowej ochrony przed korozją i zarysowaniami ostrze zostało pokryte warstwą tytanu.
Ergonomiczne wyprofilowana rękojeść o antypoślizgowej fakturze została pokryta warstwą gumy, co pozwala na większą precyzję oraz komfort przy długotrwałej pracy. Metalowy jelec zabezpiecza dłoń przed zsunięciem się na ostrze.
Codzienne przenoszenie ułatwia wykonana z tworzywa sztucznego pochwa, którą można zamontować na pasie.
Dane techniczne
Stal: 420J2
Długość ostrza: 162 mm
Grubość ostrza: 1,9 mm
Rękojeść: guma
Długość całkowita: 283 mm
Waga: 142 g
Producent: Buck Knives, USA
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Wędkarski |
Długość głowni | 162 mm |
Grubość głowni | 1.9 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 420J2 |
Odporność na stępienie | Zadowalająca |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Guma |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Tak |
Informacje dodatkowe | Ergonomiczne wyprofilowana rękojeść oraz ostrze pokryte warstwą tytanu. |
Waga | 142 g |
EAN | 033753101724 |
Kod producenta | T-0223BLS-B |
Producent | Buck Knives |
EAN |