Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Slicing 2nd
Seria Old Hickory została zapoczątkowana w 1924 roku i aktualnie wciąż cechuje się klasycznym wyglądem oraz solidnym wykonaniem. Model Slicing to nóż kuchenny o ostrzu, które sprawdzi się idealnie podczas odkrawania mięsa.
Głownia o profilu clip-point została wykonana ze stali węglowej 1075 zahartowanej do twardości 57 - 59 HRC, która charakteryzuje się łatwością ostrzenia oraz długim trzymaniem ostrości. Nóż jest o konstrukcji full-tang, czyli z trzpieniem klingi przechodzącym przez całą rękojeść. Na wytrzymałą rękojeść składają się okładziny wykonane z drewna orzechowego, a całość jest wzmocniona mosiężnymi nitami.
Noże kuchenne Ontario Old Hickory Slicing 2nd w zależności od partii, mogą się różnić oznaczeniami marki, brakiem logo lub nazwy firmy na głowni i rękojeści oraz odcieniem drewna.
Dane techniczne
Stal: 1075
Długość głowni: 205 mm
Grubość głowni: 2 mm
Ostrze: gładkie
Rękojeść: drewno
Długość całkowita: 315 mm
Waga: 140 g
Producent: Ontario, USA
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 205 mm |
Grubość głowni | 2 mm |
Profil głowni | Clip-Point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 1075 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Niska |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Drewno |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Seria Old Hickory została zapoczątkowana w 1924 roku. |
Waga | 140 g |
EAN | 871373266504 |
Kod producenta | OH758X |
Producent | Ontario |
GPSR Warning | https://assets.militaria.pl/assets/Instrukcje/Kategorie/noz-instrukcja-bezpieczenstwa.pdf |
EAN |